БУХОРО ВИЛОЯТИДА РЕСТОРАН ТАДБИРКОРЛИГИНИНГ РИВОЖЛАНИШ ОМИЛЛАРИ ВА ТЕНДЕНЦИЯЛАРИ

Авторы

  • Зиявитдинов Ҳабибулло

Ключевые слова:

ресторанларда бошқариш тизими, хизматлар, хизматлар бозори, иқтисодий фаолият, иқтисодий самарадорлик, инновацион иқтисодиёт

Аннотация

Мақолада Бухоро вилоятида ресторан тадбиркорлигининг ўзига хослиги, ресторан тадбиркорлигининг ривожланиши, ундаги хизмат турларининг кенгайиб ва такомиллашиб бориши, ресторан тадбиркорлигининг асосий вазифалари, хизматлар бозорида кўрсатилаётган хизматлар таркибида ресторан тадбиркорлиги соҳасининг ривожланиш омиллари ва тенденцияларига оид таҳлилий маълумотлар келтирилган.

Библиографические ссылки

Ўзбекистон Республикаси Президентининг «Хизматлар соҳасини қўллаб-қувватлашга оид қўшимча чора-тадбирлар тўғрисида»ги 2021 йил 30 сентябрдаги ПФ-6318-сон Фармони.

ЎзбекистонРеспубликаси Президентининг «Хизматлар соҳасини қўллаб-қувватлаш чора-тадбирлари тўғрисида»ги 2020 йил 16 июндаги ПҚ-4752-сон Қарори

Воронина Э. М. Менеджмент предприятия и организации. М.: 2004. 172-1174-бет.

Кротова Н.В., Клеппер Э.В. Управление персоналом: Учебник – М.: Финансы и статистика, 2005. – 402 с.

Очилов И. Бозор муносабатлари шароитида хизматларнинг турлари ва уларнинг таснифи. // Хизмат кўрсатиш, сервис ва туризм соҳаларини ривожлантириш: муаммолар ва уларнинг ечимлари. Монография. – Т.: «IQTISOD-MOLIYA», 2008.

Мазур И.И. Управление качеством: учеб.-М.: Омега-Л, 2007.-40-41 с.

Москвин В.А. Управление качеством в бизнесе: Рекомендации для руководителей предприятий, банков и риск-менеджеров. – М.: Финансы и статистика, 2006. – 384 с.

Пардаев М.Қ. Атабаев Р., Пардаев Б.Р. Туризмни ривожлантириш имкониятлари. Т.: «Фан ва технология». 2007. 32-б. Хизмат кўрсатиш, сервис ва туризм соҳаларини ривожлантириш: муаммолар ва уларнингечимлари. Т.: «IQTISOD-MOLIYA», 2008 й. 259 б.

Райс В. Контрол издержек в ресторанном бизнесе. – М.: Креатив 49 Холдинг, 2006. – 96 с 23. Кристофер Эгертон-Томас Ресторанный бизнес. – М.: РосКонсулт, 2004. – 272 с.

Тухлиев Н., Абдуллаева Т. Услуги, технологии и продукты в туризме. Т.: Ўзбекистон миллий энциклопедияси, 2009. – 624 с.

Чарыева М.О. Интегрированный подход к формированию инфраструктуры общественного питания современного мегаполиса: Теория, Методология, Стратегия Дисс.. .уч. ст. д-ра.экон, наук Москва 2009.

Интернет сайтлари

www.gov.uz

www.lex.uz

www.stat.uz

www.buxstat.uz

Загрузки

Опубликован

2023-10-06